Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als, de mooiste periode van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie én alle relevante links voor de Voorjaarscompetitie.

De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin april en loopt tot begin juni. Je kunt spelen op vrijdag, zaterdag of zondag. 
 
Inschrijven
Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie? Geef je dan hier op bij de Verenigingscompetitieleider (VCL). in bij de KNLTB. Check eventueel de competitiezoeker om erachter te komen aan welke competities je op jouw club kan deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.
 
Voorwaarden
Om deel te nemen aan de voorjaarscompetitie dien je minimaal 4 spelers te hebben. Deze spelers moeten tevens voldoen aan de voorwaarden voor de competitie (bijvoorbeeld 17+ / 35+)
Heb jij geen compleet team en wil je wel graag voorjaarscompetitie spelen. Geef je dan alleen op bij de VCL en geef aan dat je nog een team zoekt. We doen er dan alles aan om je in een team te plaatsen.
 
Verkort & Compact Spelen
Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.
 
Dispensatie
Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging.
 
Invallen in competitie
Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst hier of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL.
 
Promotie / Degradatie
Ben je kampioen geworden of kom je net een punt te kort om niet te degraderen? Klik hier voor alle regels omtrent promotie en degradatie.  
 

Nieuwe wedstrijdformulieren
In de toekomst worden zowel het formulier voor de ploeguitwisseling als het formulier voor het invoeren van uitslagen gedigitaliseerd worden. Vooruitlopend hierop is het wedstrijdformulier vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen voor aanvoerders: 

  • De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl. Klik hier voor de belangrijkste wijziging van de meerjaren ledenpas voor deelname aan competitie.
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl. De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, na het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren. 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 621 5990

SV Fortuna Wormerveer

Esdoornlaan 75
1521EC Wormerveer

KVK-nummer

34276733