Geschiedenis

S.V. Fortuna Wormerveer heeft een lange historie die reeds in het voorjaar van 1907 begint met twee kleine voetbalverenigingen, Olympia en Sparta. Op 1 november 1907 besloten deze te fuseren tot voetbalvereniging WFC (Wormerveersche Football Club). Na jaren van omzwervingen werd in 1937 het huidige Wateringcomplex betrokken. Het complex is in eigendom van de vereniging en is in de loop der jaren aangepast aan de moderne eisen. Zo zijn o.a. bouwprojecten als de bouw van het J.W.F. Göbel Paviljoen, het Jeugdhonk, de huidige kleedkamers en de aanleg van het trainingsveld succesvol afgerond. Sportief stond WFC aan de top in de jaren 80 van de vorige eeuw. In die jaren bereikte WFC de top van het amateurvoetbal door na twee kampioenschappen op rij de Hoofdklasse te bereiken. Velen koesteren nog altijd de mooie herinneringen aan deze succesvolle periode.

QSC is opgericht op 15 september 1915, en is destijds ontstaan na een fusie tussen de voetbalverenigingen Sparta en Quick. Hiermee is tevens de naam QSC verklaard, Quick Sparta Combinatie. In 1927 kocht QSC de grond waar het Guisveldcomplex gevestigd was, achter station Wormerveer. In de loop der jaren werd dit complex sterk uitgebreid. Uit eigen middelen zijn met veel zelfwerkzaamheid bouwprojecten afgerond zoals o.a. de aanleg van het B-veld, de stijlvolle hoofdtribune en de sporthal. Sportief kende QSC haar hoogtepunten eind jaren 50 en begin jaren 60 van de vorige eeuw toen QSC 3 maal op rij kampioen werd en zo opklom naar de 2e klasse KNVB.

V.V. Fortuna Wormerveer is ontstaan op 1 juli 2003 na de fusie van de Wormerveerse voetbalverenigingen WFC en QSC. De nieuw ontstane club was vanaf de start in alle opzichten groter dan de som van beide clubs tezamen. De fusie is mede door de goede voorbereiding, maar zeker door de inzet van alle betrokkenen een groot succes geworden. Al in de jaren voor de fusie tussen WFC en QSC waren beide clubs in gesprek met Tennis Vereniging Wormerveer, bij deze gesprekken waren meer Wormerveerse verenigingen betrokken. Na de eerste succesvolle fusie tussen QSC en WFC besloot ook TennisVereniging Wormerveer hierbij te komen. Op 22 juni 2007 is VV Fortuna Wormerveer gefuseerd met Tennis Vereniging Wormerveer tot S.V. Fortuna Wormerveer.

De tennisvereniging kent ook een lange geschiedenis, opgericht op 26 april 1937 als een tennisvereniging voor de personeelsleden van Wessanen kende het jarenlang een rustig bestaan. Al snel had men een eigen tennisaccommodatie met 2 gravelbanen bijna midden in het natuurgebied het Guisveld, ook gelegen achter station Wormerveer. Echter deze idyllische situatie blokkeerde ook een gezonde groei. De opkomst van moderne ondergronden voor tennisbanen en de onmogelijkheid om te groeien waren argumenten om te gaan verhuizen naar het Wateringcomplex en te fuseren. Buiten het sportgebied heeft Fortuna Wormerveer een sterke verenigingscultuur. Onder andere de grote supportersvereniging ‘de Fortuna Fans’ is altijd kenmerkend geweest, de supportersvereniging is voortgekomen uit de supportersverenigingen van beide voetbalclubs. Met meer dan 900 leden is de “de Fortuna Fans” één van de grootste amateurvoetbal supportersverenigingen van ons land.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 621 5990

SV Fortuna Wormerveer

Esdoornlaan 75
1521EC Wormerveer

KVK-nummer

34276733